detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polévka z čerstvého zelí

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hlávka zelí 1 ks
  • Brambory 2 ks
  • Máslo 1 lžíce polévková rovná
  • Zakysaná smetana 150 ml
  • Vejce 1 ks
  • Kmín 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř 3 špetka

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 527 kJ
  • Bílkoviny: 4 g
  • Sacharidy: 13 g
  • Tuky: 6 g

Postup přípravy:

Zelí očistíme, pokrájíme na proužky, vložíme do kastrolu a osolíme. Přidáme máslo, chvíli opečeme, pak zalijeme vodou do objemu 1,5 l a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit k zelí. Okořeníme kmínem, solí a pepřem a vaříme doměkka. Do hotové polévky vmícháme rozkvedlané vejce a krátce povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu.
 
Zajímavosti, rady, doporučení:
       
Zelnému zápachu při vaření předejdete, pokud do vody nalijete trochu octa nebo vhodíte kousek celeru.
Redakce

Autor: Redakce

Polévka z čerstvého zelí

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem