detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polévka z cizrny

příprava: více jak den
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cizrna 500 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 6 stroužek
  • Smetana 150 ml
  • Vločky ovesné 10 g
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř bílý 1 lžička kávová rovná
  • Směs čerstvých bylinek 1 svazek

Postup přípravy:

Cizrnu nejprve namočte a nechte nejlépe do druhého dne nabobtnat. Pak si malou část dejte stranou a ostatní zvolna vařte, až změkne jako máslo. Ještě horkou uvařenou cizrnu rozmixujte nejlépe ručním mixérem.
Ve zvláštním rendlíku nebo na pánvi osmažte na tuku jemně nakrájenou cibulku. Když se začne zabarvovat, přidejte drobně nasekaný česnek a nechte ho jen krátce osmahnout, pak vše vložte do cizrny. Zahustěte hrstkou ovesných vloček, osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Pak nechte polévku na teple pod poklicí pár minut stát.
Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem postupně zahřívejte odloženou cizrnu, až se vysuší a opraží. Stále s ní míchejte. Opraženou pak podávejte s posekanými bylinkami na povrchu polévky.
Redakce

Autor: Redakce

Polévka z cizrny

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017