detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polévka z cizrny

příprava: více jak den
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cizrna 500 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 6 stroužek
  • Smetana 150 ml
  • Vločky ovesné 10 g
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř bílý 1 lžička kávová rovná
  • Směs čerstvých bylinek 1 svazek

Postup přípravy:

Cizrnu nejprve namočte a nechte nejlépe do druhého dne nabobtnat. Pak si malou část dejte stranou a ostatní zvolna vařte, až změkne jako máslo. Ještě horkou uvařenou cizrnu rozmixujte nejlépe ručním mixérem.
Ve zvláštním rendlíku nebo na pánvi osmažte na tuku jemně nakrájenou cibulku. Když se začne zabarvovat, přidejte drobně nasekaný česnek a nechte ho jen krátce osmahnout, pak vše vložte do cizrny. Zahustěte hrstkou ovesných vloček, osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Pak nechte polévku na teple pod poklicí pár minut stát.
Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem postupně zahřívejte odloženou cizrnu, až se vysuší a opraží. Stále s ní míchejte. Opraženou pak podávejte s posekanými bylinkami na povrchu polévky.
Redakce

Autor: Redakce

Polévka z cizrny

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 14.9. 2016 7:11

Jana Csakvaryová, 14.9. 2016 7:11

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 14.9. 2016 7:11

Dobrý tip.

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:38

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 19:06

zajímavé

irena h., 13.2. 2013 18:47

ahoj, já jsem polévku trochu upravila podle vlastní chuti - na cibulce jsem orestovala spolu s česnekem půlku strouhaného celeru a při mixování cizrny jsem přidala i pár sušených rajčátek. nechala jsem půl hodinky povařit s jemně nakrájenou jarní cibulkou (celý svazek) a místo smetany jsem dala více vloček, aby se to zahustilo. spolu s pepřem a solí se dostalo ke slovu i provensálské koření a je to opravdu výborné! :-)

Lucie Kalmusová, 9.5. 2011 9:05

Cizrnu jsem si v poslední době velmi oblíbila. Hlavně proto že tak nenadýmá jako luštěniny a její oříšková chuť je prostě božská!

Veronika Ptáčková, 17.4. 2011 18:34

Z cizrny jsem zatím nic nevařila. Ale polévka by mohla chutnat ;-) Vyzkoušíme!

Jarmila Nesvadbová, 17.4. 2011 10:29

Přidávám tip - když se při vaření cizrny přidá lžíce oleje, je rychleji uvařená.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016