detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polévka z dýně se šlehačkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Dýně (hokajdo) 1 kg
  • Másla 60 g
  • Sklenice vývaru nebo vody a kostky bujónu 4 ks
  • 3/4 hrnku smetany ke šlehání 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Na jemno nakrájena bazalka na ozdobu pepř sůl 1 ks

Postup přípravy:

Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky

V hrnci rozehřejte máslo, nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a velmi pozvolna ji opékejte asi 15 minut doměkka

K cibuli přidáme dýni, přilijeme vývar a zvolna vaříme zaklopené 20 minut, než dýně změkne, pak polévku necháme vychladnout

Měkkou dýni s vývarem po dávkách na jemno rozmixujeme, rozmixovanou hmotu vrátíme zpět do hrnce

Přilijeme smetanu, polévku osolíme, okořeníme pepřem a za stálého míchání ji důkladně prohřejeme

Před podáváním jednotlivé porce posypte na jemno nakrájenou čerstvou bazalkou.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (13)

Poslední příspěvek: 11.11. 2016 15:15

Pavlína Skýbová, 11.11. 2016 15:15

dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:46

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:46

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:46

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:46

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:45

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:45

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:45

Zkusím

Jana Csakvaryová, 3.10. 2015 9:52

Zkuste.

Edita Šimková, 2.10. 2015 23:50

Je moja obľúbená, varievam ju, keď je sezóna na suroviny.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016