detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polévka z pečené cibule

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Anglická slanina 100 g
  • Řepkový olej 4 lžíce polévková rovná
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Smetana 150 ml
  • Hovězí vývar 1 l
  • Sůl 2 špetka
  • Pepř mletý 2 špetka
  • Hladká mouka 1 lžíce polévková vrchovatá

Postup přípravy:

Oloupané brambory nakrájíme na středně velké kostky, cibuli a česnek na plátky, anglickou slaninu na malé kostky(místo slaniny můžeme použít i jakékoliv uzené maso). V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme cibuli, kterou opékáme dokud nemá zlatohnědou barvu. Pak přidáme špetku drceného kmínu, nakrájený česnek a slaninu, kterou krátce orestujeme. Přidáme brambory, zalijeme smetanou a vývarem(můžeme použít i z kostky). Vaříme 30 minut. Mezitím si připravíme ze 2 lžic oleje a hladké mouky jíšku. Tu pak přidáme do hrnce a polévku necháme ještě asi 5 minut povařit. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (9)

Poslední příspěvek: 11.11. 2016 15:16

Pavlína Skýbová, 11.11. 2016 15:16

1+

Šárka Novotná, 6.10. 2015 18:40

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 18:40

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 18:40

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 18:40

Zkusím

Edita Šimková, 2.10. 2015 23:41

Aj moja babička takúto varievala a veľmi nám ako deťom chutila, a recept sa traduje a varím ju aj ja :)

Jana Csakvaryová, 23.9. 2015 8:06

Pochoutka.

Nikola Rompotlová, 22.9. 2015 20:20

Zkusim

Katka Vašíčková, 22.9. 2015 16:18

Zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016