detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polská studená polévka

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Větší červená řepa + mladé listy řepy 1 ks
  • Menší salátová okurka (cca 10 - 15 cm) 1 ks
  • svazek ředkviček (cca 10 ks) 1 ks
  • svazek čerstvého kopru 1 ks
  • Kelímky zakysané smetany nebo kombinace zakysané smetany a bílého jogurtu 2 ks
  • Vývaru 200 ml
  • Vejce natvrdo pepř sůl 1 ks

Postup přípravy:

Omytou, neoloupanou řepu uvaříme, pak ji oloupeme a nahrubo nastrouháme

V kastrůlku ji zalijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájené řapíky a necháme ještě cca 5 minut provařit

Nakonec vhodíme posekané mladé listy, necháme úplně vychladnout

Přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, ředkvičky, posekaný kopr a vmícháme smetany nebo smetanu s jogurtem

Dosolíme, opepříme a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny, podle chuti můžeme ještě okyselit troškou citronové šťávy

Dobře vychlazenou polévku zdobíme na talíři vařeným vejcem.
viki11

Autor: viki11

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017