detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pórková polévka s masovými knedlíčky

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová krkovice 400 g
  • Pórek 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Rýžové nudle 150 g
  • Rostlinný olej 20 ml
  • Olej 2 lžíce polévková rovná
  • Bujón v kostce 10 g
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř bílý 1 špetka

Postup přípravy:

Krkovici umeleme, ochutíme solí, pepřem a zázvorem. Přidáme vejce, promísíme a vypracujeme 7 masových koulí, které vložíme spolu s kostkou bujónu do cca 2 litrů vroucí vody.
Jakmile knedlíčky vyplavou, přidáme pokrájený pórek a vaříme do zkřehnutí. Dochutíme lžící oleje a asi 3 minuty před dokončením vsypeme čínské skleněné nudle. Promícháme a podáváme horké.
Redakce

Autor: Redakce

Pórková polévka s masovými knedlíčky

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 4.6. 2016 7:07

Jana Csakvaryová, 4.6. 2016 7:07

Zkusím.

Pavlína Skýbová, 11.3. 2016 11:13

1+

Jana Csakvaryová, 22.2. 2016 8:44

Výborné.

Martin Blaha, 22.6. 2011 20:50

vypadá opravdu hezky, sbíhají se sliny

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky květen 2017