detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Povidla z třešní

příprava: 20 - 30 min
vaření: více jak 4 hodiny
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vypeckovaných třešní 1 kg
  • Cukru krystal 400 g
  • Vody 150 cl
  • Vanilkového cukru 1 ks
  • Skořice rum 1 ks

Postup přípravy:

Omyté, okapané třešně vypeckujeme, dáme do velkého hrnce, podlijeme 1,5 l vody a vaříme asi 1,5 hodiny, až budou rozvařené

Necháme vychladnout a odležet do druhého dne

Druhý den k třešním přidáme skořici a sáček vanilkového cukru a znovu vaříme asi 1,5 hodiny

V této fázi nasypeme cukr a znovu vaříme nejméně dalších 30 minut

Ochutnáme, zda jsou povidla dostatečně sladká, zkontrolujeme hustotu,
pokud se při míchání vytváří za vařečkou cestička, povidla jsou hotová,
jinak je ještě chvíli povaříme

Sklenice i víčka vypláchneme rumem, naplníme horkými povidly a dobře uzavřeme.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (38)

Poslední příspěvek: 19.10. 2016 18:59

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:59

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 18:58

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016