detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Povidla ze švestek bez míchání

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vypeckovaných švestek 6 kg
  • Krystalového cukru 1 kg
  • Octa 8 % 250 ml
  • Rumu + na kápnutí 100 ml
  • Mleté skořice 1 lžička

Postup přípravy:

Zralé i přezrálé vypeckované švestky dáme do širokého kastrolu, zasypeme
krystalovým cukrem, přelijeme octem, ale nemícháme, pod pokličkou
necháme do druhého dne stát v chladné místnosti

Druhý den švestky přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 1 hodinu
prudším varem, pak teplotu snížíme a necháme 2-3 hodin lehce probublávat
za občasného míchání
Vařená povidla krátce tyčkovým mixérem rozmixujeme, přidáme mletou
skořici, rum a plníme do čistě vymytých malých zavařovacích skleniček,
na povrch povidel kápneme ještě několik kapek rumu, dobře víčka
uzavřeme, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme pomalu vychladnout.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (11)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 19:11

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:11

Zkusím

Katka Vašíčková, 17.8. 2015 23:47

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 5.8. 2015 22:32

dobrota :)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016