detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Preclíčky

příprava: 1 hod
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Sušené droždí 10 g
  • Hnědý cukr 2 lžíce
  • Směsi na pečení tmavého chleba 450 g
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Soli 1 lžička
  • Sody 1 lžíce
  • Hrubozrnná sůl 1 trocha

Postup přípravy:

Droždí rozmíchejte zbruba ve 300 ml vlažné vody s cukrem, nechte chvilku stát. Do mísy nasypte směs, přidejte olej, sůl a vlijte rozmíchané droždí. Vypracujte těsto a nechte ho zhruba hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů, vyválejte proužky a tvarujte preclíky. Nechte je ještě 30 minut kynout, zatím si předehřejte troubu na 200 C. Sodu rozmíchejte ve 200 ml vlažné vody, preclíky potřete, posolte a pečte asi 10 minut.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (16)

Poslední příspěvek: 5.10. 2015 22:27

Katka Vašíčková, 5.10. 2015 22:27

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 5.10. 2015 4:58

Vynikající

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 16:59

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 9:02

Vynikající

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:37

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:10

dobrota .)

Katka Vašíčková, 20.7. 2015 16:53

Ano je :-)

Šárka Novotná, 17.7. 2015 15:50

dobrota :)

Katka Vašíčková, 15.7. 2015 15:36

My také :-)

Nikola Rompotlová, 15.7. 2015 14:26

máme rádi :)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016