detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Prejt ze sojového masa

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Sójový granulát 400 g
  • Vepřové sádlo 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Strouhanka 350 g
  • Česnek 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Škrob bramborový 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Majoránka sušená 1 špetka
  • Pepř mletý 1 špetka
  • Divoké koření 1 špetka
  • Mletý kmín 1 špetka
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Nejprve namočte do osolené vody sojový granulát. Pak z něho důkladně v sítku vytlačte vodu a dejte ho vařit do čisté vody, tu osolte a doplňte kouskem cibule a divokým kořením (bobkový list, nové koření, celý pepř).
Na polovině sádla osmažte dozlatova jemně nakrájenou cibulku. Závěrem ji zasypte strouhankou a stáhněte z ohně. Uvařený granulát vyceďte, zčásti vymačkejte a pak ho semelte nebo rozsekejte. Do vzniklé hmoty přidejte prolisovaný česnek, cibulkou se strouhankou, koření, vejce, škrob a trochu přisolte. Nebojte se dosti vše ochutit. Zapékací mísu nebo pekáček důkladně vymažte zbývajícím sádlem a vysypte trochou strouhanky. Do takto připravené nádoby vložte zamíchaný prejt. Povrch urovnejte a dejte péci do trouby na 180 – 200 stupňů přibližně 30 minut.
Redakce

Autor: Redakce

Prejt ze sojového masa

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017