detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Provensálské těstoviny s fazolemi a kukuřicí

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Worcesterová omáčka 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř mletý 2 špetka
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Oregano sušené 2 lžička kávová rovná
  • Loupaná rajčata - konzerva 1 balíček
  • Česnek 5 stroužek
  • Cibule červená 1 ks
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Těstoviny 350 g
  • Kukuřice v mírně slaném nálevu 250 g
  • Sterilované fazole červené 250 g
  • Máslo 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Strouhaný sýr 100 g

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, takzvaně na skus. V kastrůlku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, ochutíme worcesterskou omáčkou, bylinkami, solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a mírně povaříme asi 10 minut, dokud nemáme uvařené těstoviny. Zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme zcezené těstoviny. K rajčatové omáčce přidáme fazole a kukuřici, vše promícháme. Zhruba 15 minut zapékáme v předehřáté troubě, poté posypeme strouhaným sýrem a ještě tak na 5 minut vrátíme do trouby. Podáváme obložené zelininou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 6.10. 2015 19:00

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:00

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:00

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:00

Zkusím

Katka Vašíčková, 24.9. 2015 7:54

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 24.9. 2015 7:11

Dobrota.

Nikola Rompotlová, 23.9. 2015 20:59

Zkusim

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016