detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Řecký cuketový nákyp

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mladá cuketa 3 ks
  • Lilek 1 ks
  • Cibule 3 ks
  • Olivový olej 6 lžíce polévková rovná
  • Vejce 5 ks
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 1 kelímek
  • Balsamikový ocet 3 lžíce polévková rovná
  • Parmazán strouhaný 100 g
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř mletý 3 špetka

Postup přípravy:

Zeleninu osláchneme, cibuli oloupeme. Cuketky nakrájíme i se slupkou na kolečka, lilek na kostičky a cibuli na malé kousky. Zeleninu postupně osmahneme na oleji a vložíme do větší mísy. Do jiné mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, balsamikový ocet a najemno nastrouhaný parmazán. Směs důkladně prošleháme metličkou a vmícháme k připravené zelenině. Podle chuti osolíme a opepříme a promícháme. Směs nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a uhladíme ji. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a zapékáme asi 30 minut.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 6.10. 2015 20:36

Šárka Novotná, 6.10. 2015 20:36

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 20:36

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 20:36

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 20:36

Zkusím

Jana Csakvaryová, 30.9. 2015 8:35

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky únor 2017