detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Řecký těstovinový salát

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Těstoviny 250
  • Sůl 1 špetka
  • Balkánský sýr 120 g
  • Olivy 100 g
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Rajčata 140 g
  • Olej 10 ml
  • Bazalka 1 lístek
  • Saturejka 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Vinný ocet 10 ml

Postup přípravy:

Do vody na těstoviny dejte sůl a trochu vinného octa, přiveďte ji k varu a pak do ní přidejte těstoviny. Vařte je zvolna tak aby uvnitř byly ještě pevné. Uvařené sceďte prolijte studenou vodou aby se rychle zchladily. Když okapou zalijte je polovinou dresinku, který namícháte z vinného octa, citronové šťávy, soli, olivového oleje a posekaných bylinek. Dresink je dobré důkladně třít nebo šlehat aby se všechny jeho součásti dobře prolnuly. Ochucené těstoviny vložte do lednice. Až před podáváním do nich přimíchejte druhou část dresinku a na kostičky krájený sýr, překrájená rajčata a černé olivy. Nakonec salát přivoňte čerstvým pepřovým kořením. Zvláštní chuť získá salát konzumovaný s hustým smetanovým jogurtem.
Redakce

Autor: Redakce

Řecký těstovinový salát

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016