detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Římský květák

příprava: 10 - 15 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Květák 1 hlávka
  • Rajský protlak 1 balíček
  • Česnek 2 stroužek
  • Petržel hladkolistá 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Oregano sušené 1 lžička kávová vrchovatá
  • Bazalka čerstvá 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Tymián sušený 1 lžička kávová rovná
  • Saturejka 1 lžička kávová rovná
  • Parmazán strouhaný 100 g
  • Sůl 2 špetka

Postup přípravy:

Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky. Přidáme růžičky syrového květáku, přidáme petrželku a další bylinky, krátce opečeme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vmícháme protlak. Dusíme do změknutí. Podáváme zasypané parmazánem a s bagetkou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 30.9. 2015 17:19

Nikola Rompotlová, 30.9. 2015 17:19

Zkusim

Jana Csakvaryová, 30.9. 2015 8:28

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016