detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Řízečky ala Murney

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuře 500 g
  • Rýže krátkozrnná 400 g
  • Olivový olej 20 ml
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Kečup jemný 5 lžíce polévková rovná
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 80 ml
  • Žloutek 4 ks
  • Hladká mouka 50 g
  • Máslo 50 g
  • Sýr Eidam 40 % 200 g
  • Chilli koření 0 g
  • Worcesterová omáčka 0 ml

Postup přípravy:

Naklepané řízky osolíme, opepříme a na pánvi s olivovým olejem jej zprudka osmažíme. Mezitím si dáme vařit rýži. Opečené řízky naskládáme do zapékací mísy, smícháme smetanu s kečupem, osolíme, ochutíme ji chilli a řízečky tím zalijeme.
Připravíme si bešamel - v páře rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, žloutky, trošku smetany, nastrouháme sýr a osolíme. Na každý řízeček dáme kopeček bešamelu a v troubě, v zapékací misce zapečeme. Podáváme s rýží nebo křupavou bagetkou.
Redakce

Autor: Redakce

Řízečky ala Murney

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017