detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rizoto s uzenou rybou a houbami

příprava: 40 - 50 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Uzená makrela 500 g
  • Rýže 500 g
  • Cibule šalotka 70 g
  • Houby zavařené v octě 1 sklenice na vodu (hořčičná)
  • Olivový olej 40 ml
  • Masový vývar 1000 ml
  • Bílé víno polosuché 120 ml
  • Petržel nať 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Na oleji osmahněte nejprve jemně pokrájenou šalotku, poté přidejte rýži a opékejte ji až se důkladně rozpálí, následně přilijte víno a když zasyčí přidejte pokrájené kyselé houby a vzápětí vše zalijte částí vývaru. Míchejte a dolévejte vývar, až rýže změkne a pohltí většinu tekutiny. V té době přidejte do rizota nasekané kousky uzené ryby a nasekanou petrželovou nať. Vše promíchejte a nechte krátce pod poklicí dotáhnout. Pokud máte v konzervovaných houbách kousky zeleniny, můžete je využít při zdobení pokrmu. Rizoto doplňte na páře ohřátými filety uzené ryby a podávejte.
Redakce

Autor: Redakce

Rizoto s uzenou rybou a houbami

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:42

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:42

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 18:59

zajímavé

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016