detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rizoto s uzenou rybou a kyselými houbami

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rýže 500 g
  • Makrela 500 g
  • Houby zavařené v octě 1 hluboký talíř vrchovatý
  • Cibule 70 g
  • Masový vývar 1 l
  • Bílé víno suché 120 ml
  • Olivový olej 40 ml
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Petržel nať 1 hrst

Postup přípravy:

Na oleji nejprve osmahněte jemně pokrájenou cibuli, poté přidejte rýži a opékejte ji, až se důkladně rozpálí. Následně přilijte víno, a když zasyčí, přidejte pokrájené kyselé houby a vzápětí vše zalijte částí vývaru. Míchejte a dolévejte vývar, až rýže změkne a pohltí většinu tekutiny. V té době přidejte do rizota nasekané kousky uzené ryby. Vše promíchejte a nechte krátce pod poklicí dotáhnout. Pokud máte v konzervovaných houbách kousky zeleniny, můžete je využít při zdobení pokrmu. Rizoto doplňte na páře ohřátými filety uzené ryby a podávejte.
Redakce

Autor: Redakce

Rizoto s uzenou rybou a kyselými houbami

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017