detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rockové balkánské špagety

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí mleté maso 1 kg
  • Cibule 3 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Nové koření 8 kulička
  • Paprika sladká (koření) 2 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 2 lžička kávová vrchovatá
  • Tymián sušený 1 lžíce polévková rovná
  • Rajský protlak 60 lžíce polévková rovná
  • Sůl 2 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Špagety dáme vařit. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vsypeme tymián, zamícháme, přidáme mleté maso a osolíme. Během dušení mícháme a rozmačkáváme hrudky masa.
Když je maso sypké, přidáme nové koření, červenou papriku, pepř a tymián. Za stálého míchání a případného podlévání dusíme cca 30-40minut. Jakmile je maso hotové, vmícháme rajský protlak a pokrm odstavíme.
Doporučujeme konzumovat až druhý den, jelikož bezprostředně po vmíchání protlaku má pokrm úplně jinou chuť, než po odležení.
Redakce

Autor: Redakce

Rockové balkánské špagety

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 25.5. 2011 22:30

Alena Šullová, 25.5. 2011 22:30

dělám podobné, ale koli masa se snažím rozdělit na víc než 4 porce :-)

Hana Krňávková, 2.5. 2011 8:46

nedá se těch 60 polévkových lžic rajského protlaku, uvedených v ingrediencích, vyjádřit nějak jinak, praktičtěji? :-)))

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016