detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Roláda jako pírko

příprava: 10 - 15 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupice 100 g
  • Solamyl 2 lžíce polévková rovná
  • Citronová kůra 1 lžička kávová rovná
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 1 kelímek
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Zakysaná smetana 1 kelímek

Postup přípravy:

1. Zahřejte troubu na 190 °C. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně do něj vmíchávejte žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešlehejte! Směs rychle rozetřete na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dejte na deset minut zprudka péct. Horký plát překlopte na vlhkou utěrku, sejměte papír a srolujte.2. Smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vlažné těsto rozrolujte, potřete smetanovou směsí a opět zatočte. Chlaďte tři hodiny.
janaklein

Autor: janaklein

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 23.7. 2015 13:22

Pavlína Skýbová, 23.7. 2015 13:22

dobrota

Nikola Rompotlová, 18.7. 2015 15:31

Zkusím.:)

Jana Csakvaryová, 18.7. 2015 14:32

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016