detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rolované kuře

příprava: 1 hod
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuře 400 g
  • Špenát čerstvé listy 200 g
  • Česnek 4 stroužek
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř 1 špetka
  • Provensálské koření 1 špetka
  • Smetana na vaření 10 % 100 ml
  • Grilovací koření 0 g
  • Kuře 1 ks

Postup přípravy:

Očištěné kuře rozsekněte na polovinu a vykostěte tak, aby jste zachovali v celku kůži. Kuře bez kostí položte na pracovní desku kůží dolů a svalovinu prořežte, aby se souměrně rozprostřela. Maso osolte a trochu opepřete. Odříznuté kousky z kostry překrájejte a ve strojku s rotujícími noži rozsekejte na hrubou směs. Do ní pak vmíchejte smetanu, sůl a část směsi odložte stranou. Protlačený česnek, sůl a trochu pepře vmíchejte do posekaných a předem spařených listů špenátu. Do větší části sekaného masa vmíchejte špenát do menší grilovací koření. Vzniklou masovou nádivku rozdělte na vykostěné půlky kuřete a následně stočte do rolády, zabalte do alobalu. Dobře na koncích stočte a pečte v troubě ve větším množství vody asi 30 minut. Pak rolované kuře vybalte a dopečte do barvy.
Redakce

Autor: Redakce

Rolované kuře

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 6.8. 2011 14:39

Blanka Brazdilova, 6.8. 2011 14:39

Tak tuto pnku nepoznam, aj ked rolovane kurca robim casto, ale podla vasho navodu by som asi svoje prve kurca nevykostila ... Neuvazovali ste o inku na fotonavod?

Gita P., 4.8. 2011 19:36

Vypada to uzasne .

jana komadova, 2.8. 2011 6:12

pastva pre oči krásne naaražované

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU 2017