detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rozstřelený tofu ptáček

příprava: 10 - 15 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule menší 2 ks
  • Okurky sterilované 1 ks
  • Vejce vařená natvrdo 1 ks
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Gulášové koření 10 g
  • Dijonská hořčice 2 lžička kávová rovná
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř mletý černý 2 špetka
  • Jíška tmavá 2 lžíce polévková rovná
  • Uzené tofu 150 g
  • Sojový párek chilli 1 ks

Postup přípravy:

Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji osmažíme až skoro do shnědnutí. Zasypeme gulášovým kořením a promícháme. Přidáme tofu nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme a poté zalijeme asi 1/2 litru vývaru. Přivedeme k varu a dojeleme ještě 1/2 litrem vývaru. Přidáme horčici, nadrobno nakrájený párek a větší okurku. Přiklopíme pokličkou a necháme asi 5 minut povařit. Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vejce, osolíme, opepříme a nakonec zahustíme.
Podáváme s rýží.
Pipííí

Autor: Pipííí

Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček Rozstřelený tofu ptáček

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017