detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rumcajsův kapr na marmeládě a bramborové pusinky

příprava: 30 - 40 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kapr 1 kg
  • Máslo jihočeské 100 g
  • Mandle 100 g
  • Rozinky 100 g
  • Marmeláda - rybíz 100 ml
  • červené víno sladké 100 ml
  • Citronová šťáva 3 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Brambory vařené 500 g
  • Mouka hrubá 250 g
  • Vejce 1 ks
  • Rostlinný olej 20 ml

Postup přípravy:

Kapra stáhneme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Když je kapr skoro hotový vyndáme ho a do výpeku přidáme marmeládu, červené víno, nasekané a oloupané mandle a rozinky. Vše necháme provařit. Vložíme zpět opečené porce kapra a prohřejeme.
Bramborové
pusinky:
Nastrouhané brambory smícháme se solí, moukou a vejcem. Vypracujme těsto,
kterým plníme zdobící pytlík a do rozpáleného oleje vytlačujeme pusinky, které
smažíme dozlatova.
Redakce

Autor: Redakce

Rumcajsův kapr na marmeládě a bramborové pusinky

Komentáře (9)

Poslední příspěvek: 18.2. 2015 21:26

Jana Brunecová, 18.2. 2015 21:26

S marmeládou jsem ho ještě nedělala.

Jana Csakvaryová, 21.12. 2014 18:20

Zajímavá kombinace.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:17

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:22

dobrý nápad

Pavlína Skýbová, 19.8. 2013 15:00

lahůdka

Alena Rejlková, 10.10. 2011 12:47

známí mají rybník a přísun kaprů zdarma mám, tak klidně zkusím

Alena Rejlková, 10.10. 2011 12:47

známí mají rybník a přísun kaprů zdarma mám, tak klidně zkusím

Hana Krňávková, 31.5. 2011 2:06

kapr na marmeládě ... to moc aktuálně u nás doma nevidím ...

Alena Šullová, 20.5. 2011 12:38

víc než na kapra, azujal mě recept na bramborové pusinky - určitě vyzkouším (vařené brambory nejsou u nás IN, tak se musí hledat každý jiný dobrý recept :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016