detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ryba pod bramborovou čepicí

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Ryba 500 g
  • Cibule 1 ks
  • žampiony čerstvé 150 g
  • Sardelová pasta 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Sterilované fazole červené 150 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Kmín 1 špetka
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Brambory 600 g
  • Smetana na vaření 10 % 100 ml
  • Máslo 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Sezamová semínka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Dýňová semínka 1 lžíce polévková vrchovatá

Postup přípravy:

Do osolené vody dejte vařit brambory, vařené sceďte a spolu s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Pak zašlehejte smetanu a po zchladnutí vejce. Rybu nakrájejte na drobnější kousky, osolte je, ochuťte kmínem a sardelovou pastou. Na dno zapékací nádoby dejte trochu oleje, pak rybu, hrubě krájené žampiony, cibuli a propláchnuté fazole. Pak vše zakryjte připravenou kaší, urovnejte povrch, posypte semínky a dejte na půl hodinku zvolna péci do trouby. Jídlo z jedné nádoby si můžete různě upravovat. Rybí maso s bylinkami, fazolovými lusky, kaše s vařenými krupkami nebo pohankou a podobně.
Redakce

Autor: Redakce

Ryba pod bramborovou čepicí

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016