detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ryba v bramborovém nákypu

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rostlinný olej 1 lžíce polévková rovná
  • Cibulka 50 g
  • Česnek 4 stroužek
  • Rybí filé 800 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Koření na ryby 5 lžička kávová rovná
  • Špenát 1 lžička kávová rovná
  • Strouhanka 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Smetana 250 ml
  • Brambory 600 g
  • Strouhaný sýr 100 g
  • Semínka 30 g
  • Semínka 30 g
  • Zeleninový salát 600 g

Postup přípravy:

Až budete chtít co nejlépe a poněkud netradičně připravit vynikající rybí filé, tak si vzpomeňte na tento recept. Nejprve na pánvi osmahněte na oleji cibulku, pak plátky česneku a hned potom přidejte na kousky nakrájené filé, které jste předtím osolili a okořenili směsí na ryby. Krátce opečte a do směsi přidejte spařené špenátové listy. Zapékací misku vymažte tukem a vysypte strouhankou. Na dno pak vložte rybí maso se špenátem a trochu zalijte smetanou. Do vyšlehané bramborové kaše s máslem zamíchejte strouhaný tvrdý sýr a vzniklou hmotu pak rozetřete na vrstvu ryby. Navrch nasypte slunečnicová a dýňová semínka a dejte asi na dvacet minut zapéct. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.
Redakce

Autor: Redakce

Ryba v bramborovém nákypu

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017