detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ryba v pergamenu

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rybí filé 800 g
  • Chilli papričky 20 g
  • Česnek 20 g
  • Sůl 10 g
  • Sojová omáčka 150 ml
  • Cukr krystal 10 g
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Máslo 20 g
  • Petržel nať 10 g
  • Citrón 60 g

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme marinádu. Omyjeme papričky, zbavíme je semen a nadrobno nasekáme. Oloupané stroužky česneku rozetřeme se solí. Do misky vložíme nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, sójovou omáčku, cukr, citronovou šťávu a vidličkou rozšleháme. Očištěné rybí filety silně potřeme připravenou marinádou a necháme je aspoň hodinu odležet.

Větší kus pergamenu nebo alobalu potřeme máslem. Filety vyndáme z marinády, položíme ji na připravený pergamen a dobře uzavřeme, aby šťáva, která se při úpravě uvolní, nevytekla ven. Balíček vložíme na gril nebo do rozehřáté elektrické trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Během pečení jej několikrát obrátíme.

Pergamen necháme chvilku zchladnout, pak jej rozbalíme a hotové rybí filety rozdělíme na talíře. Podáváme je s vařenými brambory nebo pečivem, ozdobené čerstvou petrželkou a plátky citronu. Stejným způsobem můžeme připravit i rybu vcelku. Rybu vykucháme, očistíme a dále postupujeme podle předchozího receptu.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017