detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ryba v těstě

příprava: 1,5 hod
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rybí filé 500 g
  • Listové těsto 200 g
  • Sardelka (ančovička) 100 g
  • Koření na ryby 1 špetka
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Vejce 1 ks
  • Slunečnicová semínka 10 g
  • Dýňová semínka 10 g
  • Zakysaná smetana 150 ml
  • Oříšky 10 g

Postup přípravy:

Nejprve rybu opláchněte a vymačkejte z ní vodu. Poté maso osolte a okořeňte podle libosti. Listové těsto rozválejte na tenký plát a ten pak rozřezejte na čtverce či obdélníky. Na ně pokládejte kousky či kusy rybího masa vždy s kouskem sardelky. Z těsta pak přeložením vytvořte kapsu a tu umáčkněte prsty na okrajích. Jednotlivé kousky ukládejte na plech vyložený pečícím papírem. Jejich povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte kořením, semínky, hrubou solí a podobně. Pečte v rozehřáté troubě při 180 stupních asi čtvrt hodiny podle velikosti jednotlivých kousků nebo rybek. Dýňová, slunečnicová nebo i jiná semínka krátce povařte ve vroucí vodě a nechte je během pečení ryby ve vodě změknout. Pak je sceďte, osušte a ochuťte podle libosti. Podávejte s kysanou smetanou.
Redakce

Autor: Redakce

Ryba v těstě

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017