detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rybí biftečky

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rybí filé 800 g
  • Vločky ovesné jemné s vlákninou 40 g
  • Niva 50 g
  • Sůl 1 špetka
  • Mletý kmín 1 špetka
  • Nové koření 1 špetka
  • Zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
  • Nové koření mleté 1 špetka
  • Slunečnicový olej 50 ml

Postup přípravy:

Pro ty, kterým vadí chuť rybího masa, připravte sekané biftečky. Záleží jen na vás, zda použijete maso z kapra, lososa nebo jiné čerstvé ryby. Seřízněte rybí kůži, případně překrájejte hustými řezy jemné kosti a ve strojku s rotujícími noži maso rozsekejte. Pak do něho vmíchejte sůl, ovesné vločky a nahrubo nastrouhaný sýr. Neopomeňte vše výrazně okořenit a také důkladně promíchat. Pomocí namočených rukou z fáše tvořte stejnoměrné kuličky, ty pak roztlačte na biftečky a pečte zvolna na rozpáleném oleji. Podávejte s pečivem a různými studenými omáčkami nebo s kaší. Můžete zkusit připravit velmi jednoduchý a rychlý bramborový salát, kdy se nakrájené vařené brambory přelijí dresinkem z hořčice, medu, octa, cibule a strouhané sterilované okurky.
Redakce

Autor: Redakce

Rybí biftečky

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 25.5. 2011 23:23

Vlasta Kaštovská, 25.5. 2011 23:23

Ryby moc nemusím, ale recept vypadá zajímavě:)

Alena Šullová, 22.5. 2011 22:07

určitě vyzkouším, líbí se mi ten zázvor :-)
dresink nějak splácám podle oka a chutí

Soňa Kapralová, 22.1. 2011 17:54

na ten dresing sa nedá napísať nejaký postup? myslím množstvo surovín

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016