detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rybí filet na rajčatech

příprava: 2 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rybí filé 4 ks
  • Loupaná rajčata - konzerva 1 balíček
  • Bazalka čerstvá 3 snítka
  • Česnek 2 stroužek
  • Olivový olej 5 lžíce polévková rovná
  • Hladká mouka 3 lžíce polévková vrchovatá
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián sušený 1 lžička kávová rovná
  • Čerstvý mletý bílý pepř 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Petržel hladkolistá 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Očištěné rybí filety vložíme do misky, přidáme bobkový list, tymián a zalijeme olejem. Uložíme na 2 hodiny do lednice (přitom filety alespoň jednou obraťte). Poté ryby vyjmeme, necháme okapat, osolíme, opepříme a obalíme v mouce z obou stran. Na rozehřátou pánev nalijeme olej, ve kterém se filety marinovaly a osmažíme po obou stranách. Z hotových ryb odsajeme ubrouskem přebytečný tuk a uložíme na teplé místo. Na zbylém oleji zlehka osmahneme najemno nakrájený česnek, přidáme nakrájená rajčata, nasekanou nebo natrhanou bazalku a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Rajčata okořeníme dle chuti solí, pepřem a naservírujeme na ryby naskládané na talíři. Vše posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme ozdobené plátkem citrónu
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 7:30

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:30

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:30

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:24

Zkusím.

Ivana Šimková, 2.9. 2015 14:52

vyskúšam, zdravé jedlo:)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017