detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rybí paštika

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Ryba 700 g
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Vločky ovesné jemné s vlákninou 60 g
  • Citrón 2 ks
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Saturejka 1 špetka
  • Rozmarýn 1 lístek
  • Tymián sušený 1 špetka
  • Muškátový ořech 1 špetka
  • Kopr 1 špetka
  • Med 1 lžíce polévková rovná
  • Kečup 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Libovolné rybí maso zbavené kůže a silných kostí nejprve nožem jemnými řezy prokrájejte tak, aby se malé pružné kosti zkrátily na délku cca 2 - 3 mm. Poté maso spolu s kořením a solí rozsekejte ve strojku s rotujícími noži. Do fáše vmíchejte ovesné vločky a jemně nastrouhaný sýr. Do vymaštěné formy pak vložte paštikovou směs a zvolna ji pečte v troubě ve vodní lázni. Podle velikosti formy asi 30 – 50 minut. Paštiku můžete také zabalit do alobalu a péct přímo na pekáčku. Upečenou paštiku nechte vychladnout a poté ji krájejte a podávejte se smetanou ochucenou medem, citronovou šťávou a trochou kečupu.
Redakce

Autor: Redakce

Rybí paštika

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 11.3. 2016 11:26

Pavlína Skýbová, 11.3. 2016 11:26

1+

Jana Csakvaryová, 6.2. 2016 9:21

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 5.7. 2015 7:57

Pochoutka.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016