detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rybízové želé

příprava: více jak 4 hodiny
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Čerstvé ovoce 400 g
  • Želatina 1 balíček
  • Cukr 10 g
  • Šlehačka 50 ml
  • Máta 1 snítka
  • Sirup light - malina 10 ml

Postup přípravy:

Vezměte asi 200ml vody, do ní rozmačkejte pár kousků ovoce, přidejte trochu cukru a rozmíchejte želatinu. Misku nebo rendlík vložte do vodní lázně a vše zahřejte. Nakonec vmíchejte ostatní čerstvé ovoce a hned nalijte do misek, pohárů nebo tvořítek. Vše nechte ztuhnout v lednici.
Ovocné želé podávejte přelité ovocným sirupem a ozdobené šlehačkou s lístky máty či meduňky.
Zajímavá varianta vznikne v kombinaci s jemným vanilkovým šodó uvařeným z pudinkového prášku, smetany a vanilkového cukru. Pro dospělé můžete místo šodó a sirupu použít vaječný likér a griotku.
Redakce

Autor: Redakce

Rybízové želé

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017