detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rychlá hrníčková buchta

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jablka loupaná 800 g
  • Mouka polohrubá 2 hrnek
  • Kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • Cukr krystal 1 hrnek
  • Skořice mletá 1 lžička kávová rovná
  • Rostlinný olej 1 hrnek
  • Vejce 2 ks
  • Bílý jogurt 1 kelímek

Postup přípravy:

Nastrouhejte jablka, smíchejte cukr se skořicí, mouku s kypřícím práškem a  olej rozšlehejte s vejci. Poté všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na vymazaný plech. Vrstvu můžete posypat strouhankou, aby měla buchta křupavější kůrku. Pečte v rozehřáté v troubě při 180 stupních asi 25 minut. Podávejte posypané cukrem a doplněné čerstvým ovocem a kysanou smetanou.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017