detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rychlé špagety Aglio olio s česnekem a petrželkou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Špagety 500 g
  • Olivový olej 100 ml
  • Česnek 4 stroužek
  • Petržel nať 1 hrnek
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Parmazán/parmezán 100 g

Postup přípravy:

Na pánvi a kvalitním a chutném olivovém oleji osmažíme česnek nakrájený na tenké plátky. Pozor, postupujte opatrně tak, aby česnek nezhořkl. Pánev sejmeme z ohně a česnek zlehka osolíme. Smícháme ho s petrželovou natí a špagetami na způsob al dente, tedy na skus. A je to hotovo. Vynikající je také varianta s chilli papričkou (aglio olio e peperoncino). Chilli papričku zbavíme pecek, nasekáme na drobné kousky a osmažíme spolu s česnekem. Špagety dozdobte lákavými hoblinkami parmazánu.
Redakce

Autor: Redakce

Rychlé špagety Aglio olio s česnekem a petrželkou

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017