detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rychlé špenátové těstoviny

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule 2 ks
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Špenát čerstvé listy 200 g
  • Těstoviny 250 g
  • Sůl, pepř 1 dle chuti
  • Libeček, česnek 1 dle chuti

Postup přípravy:

Špenátové listy zbavíme stonků, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmahneme dozlatova. Přidáme nakrájený špenát, restujeme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání necháme špenát zcela zavadnout a pustit vodu, kterou vydusíme. Nezapomeneme přidat česnek a nasekaný libeček. Celá příprava dušeného špenátu zabere pouhých 8 - 10 minut. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Scezené těstoviny ihned promícháme s podušeným špenátem, pečlivě promícháme a můžeme servírovat.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (11)

Poslední příspěvek: 4.10. 2015 16:07

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 16:07

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 8:44

Vynikající

Katka Vašíčková, 15.9. 2015 11:53

Ano je :)

Monika Leitgebová, 12.9. 2015 9:58

Špenát moc nemusím ale tohle mě zaujalo a tak jsem zkusila. Dobrota :-)

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:49

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:32

dobrota .)

Katka Vašíčková, 19.8. 2015 14:06

Někdy ano...Ale spise pouzivam rosicke testoviny :)

Denisa Krosková, 19.8. 2015 13:06

Používáte pravé italské těstoviny při vaření? Třeba tyhle? http://www.asijske-potraviny.eu/95-testoviny

Jana Csakvaryová, 19.8. 2015 7:55

Zkusím.

Katka Vašíčková, 19.8. 2015 7:49

Zkuste :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU 2017