detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Rychlý boršč

příprava: 40 - 50 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Červená řepa na kostky v jemném sladkokyselém nálevu 150 g
  • Mrkev 150 g
  • Celer 150 g
  • Cibule 100 g
  • Zelí hlávkové bílé 100 g
  • Vývar z kosti 1 l
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 špetka
  • Divoké koření 1 lžička kávová rovná
  • Celer - nať 1 svazek
  • Libeček 1 snítka
  • Zakysaná smetana 100 ml
  • Brambory 150 g
  • Máslo 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Udělat klasický boršč je poměrně náročná a zdlouhavá práce. V případě této varianty jde vše poměrně rychleji. Na oleji nebo přepuštěném másle osmahněte nejprve jemné nudličky celeru a mrkve. Když se začnou opékat, přidejte drobně nakrájenou cibuli. Spolu s ní vložte do základu divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření). Pak přidejte jemně nastrouhanou červenou řepu a na drobné kostičky nakrájené brambory. Případně můžete brambory nastrouhat. Polévku zalijte vývarem, osolte a vařte pod poklicí asi 10 minut. Poté přidejte na jemné nudličky nakrájené zelí, posekanou celerovou nať a libeček a vařte dál až do doby, kdy bude zelenina měkká. Až v závěrečné části úpravy vmíchejte do polévky kysanou smetanu a podávejte.
Redakce

Autor: Redakce

Rychlý boršč

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017