detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sachrův dort

příprava: 40 - 50 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Slepičí vejce 6 ks
  • Čokoláda na vaření 170 g
  • Máslo 160 g
  • Cukr moučkový 160 g
  • Hladká mouka 160 g
  • Cukr vanilkový 10 g
  • Marmeláda - meruňky 150 ml
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 100 ml
  • Křehké čokoládové trubičky 100 g
  • Máslo 10 g
  • Mouka hrubá 20 g
  • Cukr krystal 120 g
  • Čokoláda na vaření 100 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 3079.12 kJ
  • Bílkoviny: 25.7 g
  • Sacharidy: 93.68 g
  • Tuky: 50.74 g

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílku. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a postupně žloutky. Z bílku ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a opět vyšleháme do tuhé hmoty. Mouku smíchanou s anilkovým cukrem prosijeme na čokoládovou hmotu a nakonec vmícháme bílkový sníh.

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch uhladíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C asi 30 minut. Špejlí zkoušíme, zda je těsto propečené. Pak korpus uvolníme z formy a necháme zcela vychladnout.

Korpus dvakrát vodorovně prokrojíme. Každý plát potřeme marmeládou a opět je položíme na sebe. Dort položíme na drátěnou mřížku.

Na polevu rozpustíme krupicový cukr ve 3 lžících vody a povaříme, až se cukr táhne jako nit. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přilijeme ji k cukru a důkladně promícháme dohladka.

Dort přelijeme teplou polevou, nožem ji uhladíme a necháme částečně ztuhnout. Potom dáme dort do chladničky a necháme zcela ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a přidáme křehké trubičky.
 
Místo klasické dortové formy použijte silikonovou formu na dort Tescoma průměr 26 cm. V silikonu se těsto nelepí, dort se nepřipálí a lze jej snadno vyklopit. Navíc je forma po použití perfektně skladná (lze ji složit nebo srolovat).
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 14.1. 2016 20:41

Edita Šimková, 14.1. 2016 20:41

Sacherova torta je jedinečný dezert a tento recept vyzerá naozaj dobre. Skúsim najbližšie upiecť:)

Jana Csakvaryová, 8.1. 2016 9:06

Zkusím.

Alena Šullová, 22.9. 2011 10:07

mám trochu jiný recept, tak uvidím, který manželovi upeču... pořád žadoní :-)

Viktorie Blahová ( Mladová ), 12.7. 2011 13:05

Originální, ve Vídni zakoupený Sachrův dort (v nezbytné dřevěné krabičce) je jednou z největších pochoutek, které znám. Nevím, zda bych si troufla na tuhle "domácí" variantu, ale asi to stojí za pokus, recept vypadá moc dobře.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016