detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Salát Caesar

příprava: 15 - 20 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Salát římský 1 hlávka
  • Kuřecí prso 2 ks
  • Olivový olej 200 ml
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Čerstvý mletý bílý pepř 1 lžička kávová rovná
  • Parmazán/parmezán 40 g
  • Česnek 4 stroužek
  • Žloutek 2 ks
  • Sardelka (ančovička) 2 filet
  • Citronová šťáva 1 lžíce polévková rovná
  • Dijonská hořčice 2 lžička kávová vrchovatá
  • Balsamikový ocet 1 lžička kávová rovná
  • Worcesterová omáčka 1 lžička kávová rovná
  • Med včelí 1 lžíce polévková rovná
  • Opečené krutonky z bílé bagety 1 hrnek

Postup přípravy:

Nejprve si přichystejte krutonky. Bílou bagetu nakrájejte na centimetrové kostičky. Aby do sebe nevtáhly olej, opečte je nejprve nasucho na pánvi a teprve pak na oleji. Dle chuti můžete přidat stroužek jemně nasekaného česneku, aby krutonky byly voňavější. Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké nudličky, zalijte olejem , osolte, opepřete a nechte odležet. Salát dobře omyjte, natrhejte na kousky a důkladně osušte, nejlépe v odstředivce na salát. Pokud by salát zůstal mokrý, rozředil by dresink a nedocílili byste vynikající chuti. Zálivku si připravíte tak, že všechny ingredience ( žloutky, 2 ks sardelové filety, šťáva z citronu, 150  ml olivového oleje, dijónská hořčice, balsamikový ocet, worcesterská omáčka, můžete přidat med) ušleháte v mixéru (ideálně můžete použít ponorný). Vznikne krémová směs podobná majonéze. Kuřecí maso zprudka orestujte na rozpálené pánvi bez tuku (bude stačit to množství olivového oleje, ve kterém se nechaly odležet). Vše, tedy salát, zálivku, nastrouhaný parmazán a orestované maso promíchejte. A dozdobte hoblinkami parmazánu.
Redakce

Autor: Redakce

Salát Caesar

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:17

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:17

dobrota

Jitka Jandová, 15.3. 2014 8:19

vyzkouším

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016