detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Salát se špenátem a mozzarellou

příprava: 1 hod
vaření: 10 - 15 min
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Špenát čerstvé listy 250 g
  • Rajčátka cherry 250 g
  • Salát hlávkový 150 g
  • Mozzarella 130 g
  • Balsamikový ocet 1 lžička kávová rovná
  • Provensálské koření 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Olej 2 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř barevný 1 špetka

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 922 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Sacharidy: 7 g
  • Tuky: 16 g

Postup přípravy:

Rajčátka položíme na plech, pokapeme je olivovým olejem, posypeme sušenými bylinkami a dáme na 5 minut opéci na gril. Listy špenátu a salátu omyjeme, okapeme a osušíme, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Mozzarellu nakrájíme na kousky, přidáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, zakápneme balsamikovým octem a dochutíme solí a pepřem. Navrch poházíme několik grilovaných rajčátek a podáváme.

Zajímavosti, rady, doporučení:
   
ACETO BALSAMICO neboli balsamikový ocet se vyrábí z nekvašené vinné šťávy, zrající velmi dlouho v dřevěných sudech. Nejjemnější druhy zrají minimálně deset let. Starší balsamikové octy jsou velmi koncentrované a mají téměř konzistenci sirupu. Vyrábějí se však i cenově dostupnější tří až pětileté druhy, které jsou běžně k dostání na našem trhu.
·        
Existuje také bílý aceto balsamico, u nás zatím prakticky neznámý.
·        
Pokud nemáte po ruce starý balsamikový ocet, povařte mladý s trochou cukru, čímž zintenzivníte jeho chuť.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Salát se špenátem a mozzarellou

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017