detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Salát se špenátem a mozzarellou

příprava: 1 hod
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Špenát čerstvé listy 250 g
  • Rajčátka cherry 250 g
  • Salát hlávkový 150 g
  • Mozzarella 130 g
  • Balsamikový ocet 1 lžička kávová rovná
  • Provensálské koření 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Olej 2 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř barevný 1 špetka

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 922 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Sacharidy: 7 g
  • Tuky: 16 g

Postup přípravy:

Rajčátka položíme na plech, pokapeme je olivovým olejem, posypeme sušenými bylinkami a dáme na 5 minut opéci na gril. Listy špenátu a salátu omyjeme, okapeme a osušíme, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Mozzarellu nakrájíme na kousky, přidáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, zakápneme balsamikovým octem a dochutíme solí a pepřem. Navrch poházíme několik grilovaných rajčátek a podáváme.

Zajímavosti, rady, doporučení:
   
ACETO BALSAMICO neboli balsamikový ocet se vyrábí z nekvašené vinné šťávy, zrající velmi dlouho v dřevěných sudech. Nejjemnější druhy zrají minimálně deset let. Starší balsamikové octy jsou velmi koncentrované a mají téměř konzistenci sirupu. Vyrábějí se však i cenově dostupnější tří až pětileté druhy, které jsou běžně k dostání na našem trhu.
·        
Existuje také bílý aceto balsamico, u nás zatím prakticky neznámý.
·        
Pokud nemáte po ruce starý balsamikový ocet, povařte mladý s trochou cukru, čímž zintenzivníte jeho chuť.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Salát se špenátem a mozzarellou

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 9.1. 2015 18:29

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:29

Vypadá to nádherně :)

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:05

Dobrota :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:39

dobrota

Jitka Jandová, 8.3. 2014 21:16

vyzkouším

Jana Brunecová, 28.6. 2013 15:41

S tím špenátem salát vyzkouším.

Alena Šullová, 24.5. 2011 13:07

dobrý tip na vylepšení octa :-)
špenát používám jen na tepelnou úpravu (ač často velmi rychlou), ale chystám se letos (až vyroste) dát ho do salátu, tak zkusím tento

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016