detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sausages, Mash, Gravy – bramborová kaše s párečky a omáčkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory ranné 400 g
  • Čerstvá pažitka 1 svazek
  • Máslo 3 lžíce polévková rovná
  • Sůl 3 lžíce polévková rovná
  • Pepř 1 lžíce polévková rovná
  • Cibule 225 lžíce polévková rovná
  • Červené víno 150 ml
  • Vývar 500 ml
  • Směsný tuk 30 g
  • Olej 300 lžíce polévková rovná
  • Mouka 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Cukr 1 lžíce polévková rovná
  • Kmín 1 špetka
  • Párky 4 ks

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a necháme doměkka uvařit. Slijeme, necháme vychladnout a pak je jemně rozmačkáme, ale ne na kaši. Do rozmačkaných brambor přidáme nadrobno nasekanou pažitku, máslo, osolíme a opepříme.
Omáčka:
Cibuli nakrájíme na silnější plátky, orestujeme, přidáme kmín a zmírníme oheň. Přisypeme cukr a až začne cibule karamelizovat, za stálého míchání přidáme mouku.
Přilijeme vývar, víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném plameni omáčku povaříme asi 30 min.
Párky:
Párky nařízneme a na plechu s olejem zvolna za obracení opékáme v troubě při teplotě 180-200 °C.
Redakce

Autor: Redakce

Sausages, Mash, Gravy – bramborová kaše s párečky a omáčkou

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:38

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:38

dobrota

Alena Šullová, 25.5. 2011 22:35

v Anglii docela obvyklé jídlo, akorát párek není párek a gravy se používá především kupovaná, cibulovou omáčku si sami angličani moc nevaří, ale je výborná :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky únor 2017