detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sečuánská polévka

příprava: 30 - 40 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kýta 150 g
  • Černé houby (Jidášovo ucho) 50 g
  • Cibule 50 g
  • Česnek 10 g
  • Zázvor 10 g
  • Mrkev 60 g
  • Chilli papričky 10 g
  • Rostlinný olej 20 ml
  • Bambusové výhonky konzervované 80 g
  • Masový vývar 800 ml
  • Sojová omáčka 10 ml
  • Tofu 100 g
  • Pórek 100 g
  • Pepř 10 g
  • Slepičí vejce 2 ks

Postup přípravy:

Vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Houby namočíme do vlažné vody, necháme je nabobtnat, pak je 2 minuty povaříme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme, mrkev a chilli papričku očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, mrkev na kostičky a chilli papričku se zázvorem nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, na kterém asi 2 minuty restujeme houby a všechnu připravenou zeleninu.

Bambusové výhonky necháme okapat, nakrájíme na plátky a i s masem je přidáme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a polévku 5 minut povaříme.

Sójový sýr nakrájíme na silnější nudličky, pórek očistíme a nakrájíme na plátky, obojí přidáme do polévky, kterou osolíme, opepříme a ještě asi 5 minut povaříme. Vejce rozšleháme, vmícháme do polévky a povaříme, dokud se bílky nesrazí. Podáváme s bílým pečivem.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 16.6. 2016 6:39

Jana Csakvaryová, 16.6. 2016 6:39

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 16.6. 2016 6:39

Pochoutka.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016