detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sedlácká polévka s jarní zeleninou

příprava: více jak den
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
4
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory ranné 500 g
  • Pohanka lámanka 100 g
  • Mražená zeleninová směs 1 sáček
  • Pórek 1 ks
  • Máslo 1 lžíce polévková rovná
  • Vinný ocet 1 lžíce polévková rovná
  • Muškátový květ 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 862 kJ
  • Bílkoviny: 4 g
  • Sacharidy: 32 g
  • Tuky: 6 g

Postup přípravy:

Kroupy namočíme do vody, nejlépe přes noc, a potom je v té vodě uvaříme do měkka. Uvařené krupky propláchneme studenou vodou. Na másle opečeme zeleninu, nakrájený pórek, přidáme na drobné kostičky pokrájené brambory, krátce opečeme, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Přidáme povařené krupky, dochutíme octem, solí, pepřem a muškátovým květem.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Sedlácká polévka s jarní zeleninou

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 9.1. 2015 18:16

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:16

Vypadá to nádherně :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:38

dobrota

Pavlína Skýbová, 21.3. 2014 15:05

ukládám k vyzkoušení

Jitka Jandová, 8.3. 2014 21:09

vyzkouším

Jarmila Nesvadbová, 16.4. 2011 11:23

Předpokládám, že ty kroupy jsou myšleny jako ta pohanka ze surovin

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016