detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sekaná lokálního řezníka

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí mleté maso 1 kg
  • Vepřové maso 0 kg
  • Vejce 1 ks
  • Hladká mouka 4 lžíce polévková vrchovatá
  • Strouhanka 4 lžíce polévková vrchovatá
  • Sůl 8 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Oregano sušené 1 špetka

Postup přípravy:

Začneme nejdříve s dobrou náladou. Vařit se musí s radostí. Vzpomeneme si i na někoho velice milého. Vařit se musí s láskou!
Nemáme-li mleté maso, vzpomeneme si na slabikář a zavoláme Emě. K umletému masu přidáme 2 lžíce strouhanky, 2 lžice hladké mouky, 2 lžíce plnotučné hořčice, propasírujeme jeden menší stroužek česneku - čím více česneku, tím více bude sekaná nechtěne aromatická. Dále přidáme ideálně čerstvé bylinky, tymián a třeba nasekanou naťovou petržel, podle potřeby mírně zředíme pivem a dobře promícháme. Směs osolíme a opepříme a necháme hodinku v chladu odstát.
Směs by měla být tvarovatelná, ale ne tekutá, ani pevná a drobivá. Zdá-li se vám řídká, zhustěte moukou a/nebo strouhankou. Výsledný produkt nebude tolik masově homogenní, až těžký. Potřebujete-li směs naopak naředit, pomůže voda, pivo nebo víno, uvažte sami.
Na dno pečící nádoby dejte trochu oleje. Vytvarujte bochánek až dva atraktivních tvarů, položte do pečící nádoby, podlejte trochou vody a pečte na 180° přibližně 40 minut.
libor.olexa

Autor: libor.olexa

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017