detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Silvestrovské utopené chuťovky

příprava: více jak den
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Šunka 150
  • Uzené 150 g
  • Tvrdý sýr 150 g
  • Olivy 100 g
  • Paprika 100 g
  • Okurky 100 g
  • Paprika 20 g
  • Cibule 40 g
  • Olej 20 ml
  • Vinný ocet 20 ml
  • Ocet 40 ml
  • Sůl 10 g
  • Provensálské koření 1 špetka
  • Grilovací koření 0 g

Postup přípravy:

Podle vaší fantazie a chuti můžete kombinovat různé dobroty, které dopředu utopíte v nálevu náležitě okořeněném a přiměřeně kyselém. Výborná je kombinace sýrů, nakládaných oliv včetně nálevu s vinným či balsamikovým octem a olivovým olejem a směsí koření. Stejně jako měkké uzeniny můžete utopit šunkové závitky v octovém nálevu se solí a nakládanými paprikami. Uzené maso snese kysané zelí s křenem, okurky a podobně. Při samotné oslavě pak už nemáte práci, jen postavíte sklenice na stůl, případně jejich obsah vložíte do misky a ať si každý vybere podle chuti. Stačí přidat pečivo a je vše hotovo.
Redakce

Autor: Redakce

Silvestrovské utopené chuťovky

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 26.6. 2011 12:43

Mária Matulová, 26.6. 2011 12:43

Tak s týmto by som blysla na každej párty.

Alena Šullová, 23.5. 2011 21:59

spíš mě inspirovala ta fotka - bude problém na to sehnat rovné sklenice, ale nakládala bych to rovnou na špejlích jako špízy :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016