detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Silvestrovský ovocný salát

příprava: 30 - 40 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Sušené ovoce 400 g
  • Jablka loupaná 300 g
  • Červené víno suché 700 ml
  • Skořice celá 1 ks
  • Hřebíček 1 špetka
  • Badyán celý 1 špetka

Postup přípravy:

Do rendlíku vlijte víno, přidejte koření a překrájené sušené ovoce. Velmi zvolna vše zahřívejte. Těsně předtím, než se začne víno vařit, přidejte oloupaná a na kostky pokrájená jablka. Přiveďte vše k varu, pak salát zamíchejte a nechte zvolna chladnout. Podávejte ještě vlažný ve sklenicích nebo miskách. V žádném případě nepřislazujte. Tento salát je velmi dobrý pro naše zažívání, ale pouze v případě, že bude neoslazený a ještě teplý či spíše vlažný.
Redakce

Autor: Redakce

Silvestrovský ovocný salát

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:30

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:30

dobrota

Jitka Jandová, 22.2. 2014 7:26

vypadá to lákavě

Jana Brunecová, 17.6. 2013 16:01

Recept se mi líbí, příležitostně vyzkouším.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016