detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Skotské vejce

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce vařená natvrdo 4 ks
  • Kuřecí prso 400 g
  • Hladká mouka 2 hrnek
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 2 hrnek
  • Sůl 1 hrst
  • Pepř mletý 1 lžička kávová rovná
  • Tymián sušený 1 lžička kávová rovná
  • Slunečnicový olej 1 hrnek

Postup přípravy:

Kuřecí maso nameleme najemno, osolíme, opepříme a přidáme koření. Vejce uvařená natvrdo obalíme v masové směsi a pak v klasickém trojobalu - mouka, vajíčko a strouhanka. Koule smažíme ve vyšší vrstvě oleje, přebytečný tuk necháme odstát na papírovém ubrousku a podáváme překrojené na polovic.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017