detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Škubánky s mákem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Dopředu uvařených a rozmačkaných brambor 350 g
  • Hladké mouky 150 g
  • Moučkového cukru (nebo podle chuti) 100 g
  • Másla 100 g
  • Mletého máku 80 g
  • Vejce 1 ks
  • špetka soli mírně osolená voda na uvaření škubánků 1 ks

Postup přípravy:

V slupce uvařené a očištěné brambory protlačíme, přidáme vejce, sůl a mouku, smícháme a vypracujeme hladké těsto

Z těsta tvarujeme tenké válečky, z kterých pak krájíme cca 3-4 cm dlouhé škubánky

Škubánky uvaříme ve vroucí slané vodě, když vyplavou, jsou hotové

Po uvaření necháme okapat, škubánky promícháme se směsí mletého máku s cukrem, mastíme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.
viki11

Autor: viki11

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017