detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sladká kachní prsa

příprava: více jak 4 hodiny
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kachna 400 g
  • Mletý zázvor 0 g
  • Sůl 1 špetka
  • Mletý kmín 0 g
  • Drůbeží vývar 10 ml
  • Sojová omáčka 50 ml
  • Mandle - uzené 20 g
  • Sádlo 100 g
  • Rostlinný olej 150 ml
  • Zelí hlávkové červené 500 g
  • Jablko 2 ks
  • Cibule 2 ks
  • Rozinky 30 g
  • Bobkový list 1 lístek

Postup přípravy:

Připravíme si marinádu z vína, vývaru, divokého koření, skořice, cukru a vše cca 5 minut povaříme. Kachní prsa okořeníme solí, kmínem, zázvorem a vložíme do zchladlé marinády, kde je necháme 12 hodin marinovat. Pak prsa vyjmeme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách.
Zelí:
Nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s rozinkami a mírně podusíme. Dále přidáme červené zelí a vše necháme pod poklici doměkka podusit.
Jako přílohu podáváme opékané bramborové špalíčky s cibulkou
Redakce

Autor: Redakce

Sladká kachní prsa

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017