detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Šľahačkovo- jahodová torta

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 5 ks
  • Cukr moučkový 150 g
  • Hladká mouka 150 g
  • Kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • Lískové ořechy 120 g
  • Sůl 1 špetka
  • Jahody 500 g
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 4 kelímek
  • Cukr moučkový 50 g
  • želatinový ztužovač 2 dcl
  • Křupavé mandlové müsli VITALIS 1 hrst

Postup přípravy:

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, žĺtky s cukrom a vodou, múku rozmiešame s
práškom do pečiva. Do žĺtkov  striedavo pridávame oriešky a múku. Nakoniec
pridáme vyšľahané bielky a  zľahka zamiešame. Na dno tortovej formy dáme
papier na pečenie.   Pečieme v predhriatej rúre 50 min. Elektrická
rúra 175˚C,plynová 2-3 st. Necháme vychladnúť. Rozkrojíme na tri
časti.                                                                            


Plnka: Okraje tortovej formy vyložíme alobalom. Želatínový stužovač 
rozmiešame v ¾ dcl studenej vody, necháme 15 min. nabobtnať. Vyšľaháme 6 dcl
šľahačky, pridáme cukor, nakrájané jahody a citrónovú šťavu. Všetko spolu 
rozšľaháme. Želatínu nahrejeme za stáleho miešania na platni -nevaríme! Vlejeme do pripravenej masy, zamiešame a
plníme. Tortu necháme vychladiť, ozdobíme zvyšnou šľahačkou, jahodami a
opraženými mandľovými lupienkami.
kamila.magalova

Autor: kamila.magalova

Šľahačkovo- jahodová torta Šľahačkovo- jahodová torta

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem