detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Slavonický salát

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • žampiony čerstvé 200 g
  • Bílý jogurt 100 ml
  • Zakysaná smetana 100 ml
  • Jarní zelená cibulka 2 ks
  • Salát hlávkový 500 g
  • Ředkvičky 1 svazek
  • Olej 100 ml
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Cukr krystal 1 lžička kávová rovná
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Uzené ryby 400 g

Postup přípravy:

Nejprve vyndejte rybičky z konzervy, pak vezměte čerstvé, běloučké žampiony, vylomte jim nožky, ty nechte stranou a hlavičky oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Dále si nakrájejte na jemno cibulku a potom rybičky, žampiony i cibulku lehce promíchejte v dresinku z kysané smetany a jogurtu s olejem, cukrem, solí a šťávou z citrónu. Nechte půl hodinky ležet v chladnu a potom vmíchejte nakrájený hlávkový salát. Servírujte na listu hlávkového salátu posypaném krájenými ředkvičkami. Nebojte se syrových žampionů. V dresinku s jogurtem změknou a jsou výborné. Salát můžete doplnit i sekanými bylinkami (koprem, pažitkou i bazalkou a podobně).
Redakce

Autor: Redakce

Slavonický salát

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017