detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Šlehačková roláda s ovocem

příprava: 30 - 40 min
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 5 ks
  • Cukr písek 100 g
  • Kakao 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Mouka polohrubá 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 250 ml
  • Ztužovač šlehačky 1 balíček
  • Ovocný kompot 250 ml

Postup přípravy:

Nejprve ušleháme z pěti bílků pevný sníh, do kterého za stálého šlehání pomalu přidáváme cukr a následně postupně žloutky. Do této hmoty vmícháme kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozvineme plát alobalu a rozetřeme na něj těsto, které pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 7 minut. Upečený plát ihned opatrně stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Připravíme si šlehačku, rozetřeme ji na vychladlý plát a poklademe ji kousky kompotovaného ovoce. Plát za pomoci alobalu zavineme (fólii z těsta sloupneme) a roládu necháme v lednici vychladit. Před podáváním lehounce pocukrujeme.
Redakce

Autor: Redakce

Šlehačková roláda s ovocem

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017