detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Šlehačková roláda

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 5 ks
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Cukr moučkový 100 g
  • Kakao 3 lžička kávová vrchovatá
  • Hladká mouka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 2 ks

Postup přípravy:

Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, kakao a mouku. Vzniklé těsto rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech a v mírnější troubě upečeme. Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí roládu rozbalíme, sundáme papír a naneseme ušlehanou šlehačku a znovu stočíme a dáme vychladit do chladničky.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017